Wat is Reiki?

 
Wat is Reiki nu precies? En wat houdt de Reiki 1 cursus, de Reiki 2 cursus en de Reiki 3 cursus nu precies in? Reiki komt uit Japan en Mikao Usui is de grondlegger van Reiki. Reiki betekent letterlijk universele levensenergie. Die energie zit in alles om ons heen, bomen, dieren, planten.
 

Met Reiki geef je die universele energie door via handoplegging en het activeert het zelfhelend vermogen. Zelfhelend vermogen heeft iedereen. Als je een snee in je arm hebt, geneest dat, Reiki versnelt dat proces. Doordat je energie doorgeeft met Reiki wordt je na het geven van Reiki dan ook niet moe, maar krijg je er juist energie van.

Is die energie dan nieuw? En hoe zit het dan?

Ieder mens staat in verbinding met die universele energie. Als je kijkt bij baby’s, zie je nog dat zij heel erg in verbinding staat met die puurheid, die liefde, die energie. Je zou het kunnen vergelijken met een lamp, zonder lampenkap. Het licht schijnt heel helder, en er zijn nog geen (energie) blokkades) en patronen en overlevingsmechanismen. Naarmate je ouder wordt ontwikkel je steeds meer overlevingsmechanismen, patronen ed om je te beschermen tegen pijn. Mensen noemen het ook wel een muurtjes. Als we het metafoor erbij halen zou je kunnen zeggen dat je steeds meer lampenkapjes om het lampje heen opbouwt, en daardoor schijnt er steeds minder licht naar buiten. Je kan jezelf steeds meer kwijt raken, je gaat bijvoorbeeld steeds meer mee met verwachtingen die anderen van je hebben, gaat steeds meer in je hoofd, volgt minder je hart en als je dit in ernstige mate doorvoert dan zie je bijvoorbeeld een burnout of overspannenheid ontstaan.

Waarvoor dient een Reiki cursus?

Reiki 1 , 2 en 3 is opgebouwd uit 3 delen. Reiki 1 cursusReiki 2 cursus en Reiki 3 cursus (ook wel de Reiki Master genoemd) Bij alle Reiki  cursussen krijg je inwijdingen. Inwijdingen klinkt altijd voor mensen een beetje spannend, maar het is niets anders dan je universele energiekanaal verder te openen en je systeem helemaal te laten doorstromen met energie. Je zou het kunnen vergelijken met een kraan. Als je heel lang een kraan niet gebruikt, dan kan het even duren voordat er water uitkomt en soms komt er, door verkalking ed, bruin water uit de kraan. Je gaat dan ook vervolgens het hele leidingstelsel reinigen zodat er schoon en helder water uitkomt. Dit kun je ook zo vergelijken met de inwijding, we zetten je energiekanaal (je waterkraan) weer open en vervolgens wordt je systeem flink gereinigd, waardoor energieblokkades, patronen en pijnen die op dat moment mogen worden losgelaten, ook daadwerkelijk worden losgelaten. Bij de Reiki 1 cursus ga je vooral  op fysiek (lichamelijk) niveau behandelen. Bij de Reiki 2 cursus ga je nog meer de diepte in en leer je op afstand werken. Tevens wordt de energiestroom steeds sterker.  Bij de Reiki 3 cursus oftewel je Reiki Master, ga je echt naar de oorzaak van een klacht. Op het diepste niveau behandelen en wordt de energie vele malen zo sterk na de inwijding. Je leven staat echt in het teken van leven vanuit je kern. Volledig vanuit je kracht, liefde en licht leven. Een lichter leven leven.

Je leert in de Reiki cursussen om een zuiver instrument te zijn, waardoor je je energie bewust kunt inzetten voor jezelf en anderen. Hierdoor maak je een enorme bewustzijnsontwikkeling door.

Na je Masterinwijding kun jij ook cursisten inwijden en nog meer mensen helpen op hun Licht-pad.

De Reiki I en Reiki II opleidingsdagen duren 1 dag en dan hebben we nog een terugkom moment na 3/4 weken. Dit omvat een dagdeel.

De Reiki I cursusdag kost: €125

De Reiki II cursusdag kost: €175

Reiki III: €250

Reiki 1 & 2 “inwijdingen” zijn ook op afstand mogelijk.

De prijs is dan: €50 per inwijding.

Inwijding in de Reiki Engelen

Deze inwijding doe ik op afstand. We spreken dan een tijd af waarop je deze wilt ontvangen.

Deze inwijding versterkt je gevoel van verbondenheid en kan tevens je reiki versterken.

Deze inwijding is na Reiki 1 te ontvangen.

Inwijding Reiki Engelen: €25